Wintersport

In het Reuzengebergte zijn veel prachtige plaatsen om te wintersporten. De pistes in Karpacz zijn erg geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen en beginnende skiërs. Daarnaast kunnen de meer ervaren skiërs en snowboarders ook op de pistes in Szklarska Poreba en Harrachov terecht.

Karpacz

Een erg gezellige en toeristische plaats met veel restaurants en hotels. In de winter een ski-oord met aan de voet van de Sniezka het skigebied van Karpacz. Er zijn 2 stoeltjesliften en 5 sleepliften. Het is vooral geschikt voor beginnende skiërs en gezinnen met kinderen. De pistes variëren van eenvoudig (blauw) tot moeilijk (zwart). De langste afdaling is 2200 meter. Daarnaast liggen in Karpacz zelf een 9 tal kleinere pistes. Deze zijn met name voor het aanleren van het skiën.

 

De grote liften en springschans “Orlinek” zijn gelegen tussen Karpacz en Karpacz Górna (het hoger gelegen deel van Karpacz). Er zijn in Karpacz skischolen en ook een aantal skiverhuur-bedrijven. Voor kinderen is de lokatie van de rodelbaan leuk om te skiën en te sleeën.

Kijk hier voor meer informatie.

Szklarska Poreba

Het skigebied bij Szklarska Poreba heeft zo’n 15 kilometer aan liften en skiroutes.

In het stadje zijn verder nog zo’n 20 skiliften en een springschans. Je kunt skiën op de berg Szrenica (1362 mtr.), op de Wysoki Kamien (1058 mtr.) en op de Czarna Góra (965 mtr.) De pistes variëren in lengte tussen de 1400 meter en de 4400 meter, met als hoogtepunt de FIS (wereldbeker) afdaling van ruim 2000 meter Szklarska Poreba kent een specifiek klimaat, waardoor de sneeuwlaag op de hellingen ruim 6 maanden per jaar standhoudt.

Veel zon en lage vochtigheid van de lucht zijn er de oorzaak van dat hier het typische bergklimaat optreedt.

Een gebied voor beginners en gezinnen, waar het ook voor de ervaren skiërs goed toeven is.

Kijk hier voor meer informatie.

 

Harrachov

Deze zeer toeristische plaats ligt net over de Tsjechische grens (25km).

In de winter is deze plaats zeer populair om te skiën en te langlaufen. Het alpineskiën gebeurd voornamelijk op de berg Certova Hora, ook hier zijn sneeuwkanonnen aanwezig.

Klik hier voor meer informatie.