Recreatie

Klimmen in een klimpark, fietsen door de bossen, wandelen door de bergen of toch een verfrissende duik in het zwembad? Alles is mogelijk. Met de prachtige omgeving, warme zomers en koude winters is er altijd genoeg te doen.

Vissen De ware visliefhebber kan hier zijn hart ophalen. Zowel met het vangen van de vis als met het eten daarvan. Er is veel zoetwatervis te vinden in de meren en riviertjes in de omgeving. Als buitenlander dien je wel een tijdelijke vergunning te hebben. Hiervoor kan het beste contact opgenomen worden met de VVV in Jelenia Góra. www.jeleniagora.pl

Warmwaterbronnen. Tegen Jelenia Góra aan ligt het prachtige kuuroord “Uzdrowiska Cieplice”. Een kuuroord ontstaan in ongeveer 1281 en heeft bekendheid door de genezende werking van de warmwaterbronnen. Mensen met gezondheidsproblemen komen hier voor therapieën en behandelingen. Maar ook bij goede gezondheid is het heerlijk om hier verwend te worden. Klik hier voor de site van de warmwaterbronnen. 

Park Miniatur In Kowary ligt een mooi park waar een heleboel gebouwen en andere bezienswaardigheden van de omgeving in het miniatuur zijn nagebouwd. Ook voor kinderen erg leuk om doorheen te lopen. Klik hier om naar de site van Park Miniatur te gaan.

Zwemmen In deze streek zijn er geen meren toegankelijk voor recreatief zwemmen. In een buitenwijk van Jelenia Góra, op de weg naar het park (5 km) ligt een groot openluchtzwembad. Er zijn twee buitenbaden, een kinderbadje, meerdere glijbanen en duikplanken. Er is een grote speelweide met volleybalveld.

Paardrijden Er zijn volop ruiterpaden en overal in de omgeving wel maneges te vinden waar men paard kan rijden. In Myslakowice zelf is een grote manege.

Wintersport In de wintermaanden is er in het Reuzengebergte genoeg plaats en faciliteiten voor wintersport, zoals skien en snowboarden. Er zijn hier verschillende kleuren pistes met allemaal een andere moeilijkheidsgraad. Voor ieder wat wils! Klik hier voor meer informatie.