Steden

Stedentrip? Dat kan! In de gezellige stad Jelenia Góra, op slechts 10 km afstand. Hier kunt u gezellig winkelen, lekker uit eten , naar de warmwaterbronnen of één van de vele concerten en toneelstukken in de locale theaters. Verder zijn de grotere steden in Polen en Tsjechië zeker de moeite waard om te bekijken!

• Myslakowice
Het park ligt in de gemeente Myslakowice. Deze gemeente is uitgestrekt en kent in totaal elf dorpskernen. Het dorp Myslakowice heeft een rijke historie met nog duidelijk zichtbare invloeden van uit Tirol. Voor meer informatie klik hier.

• Jelenia Góra
Deze provinciestad, ook wel de Parel van de Karkanosze genoemd, heeft een geschiedenis van zo’n 900 jaar. De stad heeft vele warmwaterbronnen in Cieplice en een schilderachtige ligging in de bedding tussen de verschillende bergen.

Alle straten in de oude binnenstad leiden naar de markt. Een plein met mooie barokhuizen en arcadebogen. Huizen met prachtige gevels uit verschillende tijden. Er zijn ook verschillende musea met vele schatten, paleizen en kastelen, resten van verdedigingsmuren en ruines. In Jelenia Góra vinden het gehele jaar door concerten, tentoonstellingen, toneeluitvoeringen en muziekfestivals plaats.

Er zijn talrijke restaurants en terrasjes, waar u voor Nederlandse begrippen goedkoop kunt eten en kunt genieten van typisch Poolse gerechten. In het centrum een grote winkelstraat met talloze modieuze winkels. De kleine buurtwinkels en de traditionele markten zijn zeker een bezoekje waard. Gaat u voor westers gemak dan zijn een Tesco, Carrefour of Marktkauf megasupermarkten waar werkelijk alles te koop is.