Omgeving

Het dorpje Myslakowice ligt in de nabijheid van het grote Nationale Natuur Park Karkonoski. Het park bevindt zich boven in het Reuzengebergte. Het landschap wordt gekarakteriseerd door schilderachtige rotspartijen, ketelvormige dalen en gletsjermeren. Er komen veel zeldzame bodemplanten, eeuwenoude bomen, edelherten en moeflons voor. Geweldige plaats om tot rust te komen!

Het dorpje Myslakowice ligt in de nabijheid van het 5547 ha. grote Nationale Natuur Park Karkonoski, waarvan 1717 ha strikt reservaat. Karkonoski omvat de hoogste delen van het Reuzengebergte langs de Tsjechische grens. Het landschap wordt gekarakteriseerd door schilderachtige rotspartijen, ketelvormige dalen en gletsjermeren. Er komen talrijke zeldzame bodemplanten, eeuwenoude bomen, edelherten en moeflons voor. De rode rotslijster en de Alpenheggemus behoren tot de zeldzaamste broedvogels van dit natuurpark. Dit is een van de oudste massieven van Europa en aantrekkelijk voor wintersporters. Ook in de zomer is het een uitstekend gebied vanwege de rust die er heerst. In het hele gebied zijn alle (wandel)paden in overzichtelijke kaarten genoteerd en dit biedt een enorm scala van wandelmogelijkheden.

Zeer de moeite waard zijn de paden die naar allerlei watervalletjes leiden. De Sniezka (1603 meter) is ook in de zomer aantrekkelijk om te beklimmen. Vanuit de toeristische plaats Karpacz kun je met de stoeltjeslift op de top van de Kopa komen (of anderhalf uur klimmen). Vandaar is het dan nog een uur lopen of klimmen tot de top van de Sniezka en tevens de Tsjechische grens. Een schitterende onderneming die ook met kinderen (geen wandelwagens) goed te doen is.